Thursday, January 9, 2014

Puusalt tulistamine ja tahun baru

Vana aasta saatsime ära harjumuspäraselt põhjapoolkeral. Mind planeeriti kuupäevadeks 30.12-01.01 tööle Sulawesi saare tippu Manado linna. Võtsin ka lennuhirmu põdeva Madekese ühes, kes oli seekord ülimalt vapper (tagasiteel mitte enam nii vapper, kui kapten ta maandumiseks kokpiti kutsus/kamandas).
2013 aasta viimase päeva veetsime hotellis ja selle lähiümbruses. Õhtul hilja saabus Manadosse ka meie elukaaslane Mari-Liis ning pistsime tema toas kinni aasta viimase õlle, pitsa, burxi ja friikad. Kõht oli rahul ja tuju oli mõnus. Käisime veel väiksel jalutuskäigul ning vaatasime varajast paugutamist.



Kell 23:00 ühinesime hotelli poolt korraldatud peoga. Jõime apelsinimahla ja vett, olime viksid ja viisakad ning nautisime palmipuude all istudes ilutulestikku ja elavat muusikat. Olime täiskasvanulikud... Kui saabus aasta dua ribu empat plus karjusime „selamat tahun baru“ ning jälgisime, kuidas hotelli töötajad hoiavad käes meetripikkuseid raketipatareisid ning värisevad üle kogu kere, kui järjekordne litakas läbi nende keha käib. Indoneesia.
Kõigest pool tundi pärast südaööd olime juba voodis pikali. Kell 4:30 ootas meid juba äratus, et „koju“ - Balikpapani - lennata. Kui lennuki uksed sulgusid, saabus Eestimaale aasta 2014. Meie tõusime vaikselt lendu, vaatasime, kuidas mõned vulkaanid vaikselt tossavad ning haigutasime kapteniga mmmõnusalt. Made sai juba peagi koju, kuid meie pidime veel Yogjakartas ära käima...

Kallid lugejad, soovime teilegi Selamat tahun baru!


No comments:

Post a Comment